Eisbein – vepřové koleno – např. „berlínské“
Suroviny: 2 menší kolena, 2 mrkve, 2 cibule, nové koření, několik bobkových listů, sůl, špetka cukru.
Postup: Cibuli a mrkve nakrájíme na plátky, spolu s ostatním dáme do vody a do toho naložíme kolena na 24 hodin. Pak v jiné osolené vodě uvaříme doměkka. S dušeným kysaným zelím a hrachovou kaší, případně bramborem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.