Dušené hovězí zase jinak

Suroviny: 250-300 g hovězího zadního masa, 1-2 petržele – asi 100 g, sklenka kefíru, lžíce másla, asi 10 g hladké mouky, lžička soli a voda.

Postup: Petržel očistíme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozpuštěném másle. Pak přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, podlijeme vodou (stačí necelý půllitr, je lepší podlévat horkou vodou), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Tlakový hrnec to ještě urychlí. Udušené maso pak děrovanou naběračkou vyndáme na teplý talíř a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v kefíru, necháme provařit a hned podáváme.

Dobrou chuť vám přeje Kateřina Ciprová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.