Domácí sýrové tyčinky

S kupovanými to není k porovnání! A to ani cenou…

Ingredience
  • 200 g hladké mouky
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 70 g sádla
  • 50 g nastrouhaného eidamu
  • 1 kávovou lžičku kypřicího prášku
  • trochu soli
  • vejce na pomazání a mletá paprika a semínka na posypání (kmín, sezam apod.)

Postup:

  1. Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí a jogurtem a sádlem zaděláme těsto. Zapracujeme do něj jemně strouhaný sýr.
  2. Vypracujeme hladké těsto, rozválíme ho na stéblo silně a na pečicím papíru přeneseme na plech.
  3. Placku pomažeme rozkvedlaným vajíčkem a podle chuti posypeme. Rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme na proužky a vložíme do trouby předehřáté na 195 stupňů.
  4. Pečeme asi 20 minut a hotové tyčinky jednotlivě odlamujeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.