Sýrové opečenky
Rychlovka ze studentských časů...
Ingredience
- strouhaný sýr eidam
- vejce
- na doplnění může být tatarská omáčka nebo kečup
- zelené bylinky na ozdobu
- tuk na smažení
- chlebíčková veka
Postup:
- Do strouhaného sýra vmícháme vajíčko, směs musí být tak akorát hustá, aby se na plátku veky udržela.
- Na plátky veky mažeme směs, opatrně vložíme do rozehřátého tuku namazanou stranou, krátce opečeme a opatrně obrátíme a opečeme i stranu nenamazanou.
- Jednotlivé porce můžeme podle chuti doplnit tatarkou nebo kečupem a bylinkami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka