Domácí hamburger

Suroviny: 500g mletého masa, mletý černý pepř, 50g strouhanky, sůl, 4 listy hlávkového salátu, 4 sezamové housky, 2 cibule, čtvrt salátové okurky, 3 lžíce másla, stroužek česneku, 4 lžíce kečupu, 250g ovčího sýra, majoránka, 2 vejce, 2 rajčata.

Postup: Cibule oloupeme a jednu nakrájíme na kolečka. Druhou cibuli nakrájíme na kostičky a společně s oloupaným česnekem ji osmahneme na 1 lžíci másla. Přisypeme k mletému masu, přidáme strouhanku, koření, osolíme, spojíme vejci a vypracujeme hmotu. Vytvarujeme z ní 4 hamburgery a opečeme je z obou stran na zbylém másle. Sýr nakrájíme na plátky, rozložíme je na horké maso a necháme roztavit. Zeleninu pokrájíme na plátky. Na rozpůlené žemle položíme list salátu, okurku, rajčata, kolečka cibule, zakapeme kečupem a navrch dáme plátky masa s roztaveným sýrem.

autor: Petr Novotný