Děčín: V nově zrekonstruované ulici Prokopa Holého se propadá dlažba. Opozice žádá urychlenou nápravu

15. březen 2019

Několik zastupitelů města je nespokojených s kvalitou stavebních prací v ulici Prokopa Holého v Děčíně. Její rekonstrukce je součástí obnovy historické čtvrti Podmokly. Za kompletní přestavbu ulice Prokopa Holého a Husova námětí by mělo město zaplatit kolem 50 milionů korun.

„Jsem profesí stavař, proto si dokážu porovnat to, co vidím s tím, co je na výkresech. Všude neodpovídá skladba vrstev, které mají být pod dlažbou vůči tomu, co je předepsané na výkresech,“ popisuje Tomáš Brčák z ODS, jeden ze zastupitelů města a kritik provedené rekonstrukce.

Podklad proto podle něj není dostatečně únosný, a tak může docházet ke zvlnění dlažby.

„Jsme hrubě nespokojeni s přístupem děčínské radnice ke všem stavbám, které se v Děčíně za veřejné peníze staví,“ dodává zastupitel Petr Zdobinský z Pirátské strany.

Opozice viní vedení města z laxnosti

Oba poukázali na problém nekvalitně odvedené práce na zastupitelstvu města. Nejsou ale spokojeni s, podle nich laxním, přístupem vedení města k tomuto problému.

„Určitě se tím rada města bude zabývat, proběhne to i na zastupitelstvu,“ ujišťuje mluvčí města Luděk Stínil a pokračuje: „Rada města v současnosti schraňuje veškerou dokumentaci ke stavbě, aby měla pro své jednání podklady.“

„Stavba dosud není předána. Kontrolní dny probíhají za účasti technického dozoru investora. Při té příležitosti se vždy provádí zkoušky únosnosti. Z našeho hlediska, z hlediska kvality stavby, určitě nedošlo k žádnému pochybení,“ oponuje mluvčí firmy Strabag Edita Novotná.

Celou věc už kromě opozičních zastupitelů řeší i vedení města. To, jestli v celé věci podnikne nějaké další kroky, bude jisté příští týden.

Spustit audio

Související