Děčínská radnice už vybrala firmu, která má v bývalé knihovně v Podmoklech postavit kanceláře pro úředníky

23. říjen 2018

Lidé v Děčíně se znovu sešli se zástupci města kvůli budoucnosti bývalé knihovny v Podmoklech. Město chce do historické budovy umístit kanceláře sociálního odboru.

Někteří občané jsou ale proti, raději by v domě měli multifunkční centrum, kde by se mohli sekávat a pořádat kulturní akce. Radní ale trvá na svém. To se nelíbí několika stovkám občanů, kteří se podepsali pod několik výzev a peticí adresovaných vedení města.

Kromě nešetrných stavebních úprav se lidem nelíbí postup rady města, která zrušila výběrové řízení na přestavbu knihovny, aby své usnesení za 6 dnů revokovala a vybrala firmu, která budovu opraví dráž, než se původně předpokládalo.

„No je to nestandardní, co si budeme povídat. A my tomu nerozumíme. Byli bychom rádi, kdyby nám to vysvětlili,“ glosuje rozhodnutí vedení města organizátorka petice Věra Pokorná.

„Zadali jsme stavebně historický průzkum, do té doby se tam nic dělat nebude, protože se teď bude sanovat budova s tím, že rada města se k tomu potom vrátí,“ vysvětluje primátorka Marie Blažková z hnutí ANO.

Ustavující zastupitelstvo, na kterém bude zvolená rada města, je naplánované na 5. listopadu. Organizátoři debat o bývalé knihovně chtějí novým radním představit svou vizi budoucího využití objektu, co nejdříve to bude možné.

autor: dap
Spustit audio

Související