Úpravy historické čtvrti Podmokly v Děčíně budou pokračovat. Obyvatelé se k plánům mohou vyjádřit do konce roku

12. prosinec 2018

V Děčíně představili zástupci města a architekti lidem další etapu přeměny historické části Podmokly. Po úpravách, které se udělaly v letos, má na řadu přijít přestavba ulic Teplická, Thomayerova a Bezručova.

Do toho, jak bude čtvrť v budoucnosti vypadat, teď můžou promluvit i její obyvatelé. Svoje návrhy nebo otázky by měli poslat na magistrát do konce roku.

Architekti ukázali zájemcům z řad obyvatel i podnikatelů, co by se mělo v příštích letech dít na ulicích Teplická, Thomayerova a Bezručova. Přítomní se také mohli ptát na věci, které je zajímaly.

Kromě umístění zastávek zajímaly občany také parkovací místa nebo cena mobiliáře, který je už teď nově v ulici Prokopa Holého, kde se první etapa proměny Podmokel dokončuje.

„Budeme rádi, kdyby se ty názory obyvatel shromáždily do konce letošního roku,“ řekl náměstek primátora Vladislav Raška ze sdružení Náš Děčín a dodává: „31. prosince není nijak limitní datum, jsem přesvědčený, že to bude i předmětem veřejného jednání zastupitelstva.“

Celkově přijde přeměna historické části Podmokly na stovky milionů korun. Další na řadu by pak měla přijít velká proměna takzvaného přednádraží, tedy celé okolí oblastního muzea v Děčíně.

autor: dap
Spustit audio

Související