Debrecínské kotlety (M. Závodná)

Suroviny: 4 větší kotlety, 1 velká cibule, 10 dkg prorostlé anglické slaniny, 15 dkg debrecínské klobásy, 1 lžíce sádla, 3 velká rajčata, 3 zelené papriky, sůl a sladká mletá paprika.

Postup: Na sádle opečeme z obou stran naklepané a osolené kotlety a odložíme na teplý talíř. Na stejném sádle osmahneme jemně krájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata (ta předem spaříme a sloupneme). Osolíme, poprášíme paprikou, vložíme zpět kotlety a dusíme do měkka. Zvlášť osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu a v závěru přidáme ke kotletám. Hranolky nebo brambory.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A POSLUCHAČI ČESKÉHO ROZHLASU SEVER!