Cyklistický Virtual Cup je tu pro vás!

8. červenec 2013

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste vyzkoušeli nějaké cyklistické závody? Možná vás odradila spousta vytrénovaných lidí, na lehkých značkových kolech, v dresech sponzorů. Existuje ale i závod, ve kterém dojedete vždycky první - a nejen to. Na start se navíc můžete postavit kdykoliv se vám to bude hodit.

Jedná se dokonce o celý pohár, virtuální pohár. Virtual cup je novinka, ke které potřebujete v létě kolo, v zimě běžky a telefon s GPS nebo nějakou vhodnou navigaci.

Na webových stránkách Virtual Cupu si najdete trasu někde ve vašem okolí, stáhnete do navigace nebo telefonu, celou jí projedete, zaznamenáte i s časem a opět odešlete zpět na stránky Virtual Cupu.

Hned se vám ukážou časy vašich soupeřů a vy tak zjistíte, jak jste v závodě dopadli. Tratí je zatím poskrovnu. U nás na severu můžete tak na běžkách závodit v Bedřichově, na kole v okolí Liberce a jedna trať vede na Ještěd.

Na Ústecku najdete start několika tratí na Klínech u Litvínova. Kudy vedou, to prozrazuje Pepa Dlouhý ze Sport areálu Klíny: „Tak Virtual Cup má několik částí. Jsou to zimní, tam jsou to běžecké trati, jedna z nich je i tady u nás – v okolí Mračného vrchu a je propojená až do Německa. Větší, letní část – to jsou cyklotrasy. Poslední novinka je trasa, která se jmenuje Z Klínů okolo Flájské přehrady... Celková délka je 35 kilometrů, profil není nijak náročný, takže zase trasa pro celou rodinu.“

0:00
/
0:00

S tou si trať projeďte nanečisto a pak se na ní vraťte do ostrého závodu. Do telefonu vám stránky Virtual Cupu doporučí stáhnout program Endomondo, což je mezi cyklisty velmi oblíbený prográmek, který je navíc zdarma.

Majitelé zařízení s operačním systémem iOS firmy Apple mají výhodu. Existuje totiž přímo prográmek Virtual Cupu, který umí výsledek vašeho osobního závodu odeslat na web sám.

autor: Milan Král
Spustit audio