Cvičitelka a trenérka roku předává dětem lásku k pohybu. Je z Mostu!

20. květen 2016

Český olympijský výbor udělil Kamile Hlaváčikové z Mostu titul Cvičitelka a trenérka roku. „Když mi přišla pozvánka na slavnostní předávání, volala jsem jim, jestli to někdo nespletl,“ říká usměvavá tmavovláska sedící v nejmenším ze cvičebních sálů v budově, od které své taneční studio přestěhovala teprve začátkem května.

Kamila Hlaváčiková učí děti se hýbat. Chodí k ní na latinu, na mažoretky a roztleskávačky. Cvičí hlavně děti, ale nejen je. „Věnujeme se i seniorům a handicapovaným lidem,“ vypočítává aktivity tanečního studia, které nese její jméno.

„Je to obrovské poděkování. Občas mám chuť všeho nechat. Když posloucháte, že titul mistrů světa, který jste vybojovali, není zase tak mistrovský, a že jsou všechny vaše úspěchy vlastně pochybné, moc elánu vám to nepřidá,“ říká trenérka, která sama jako dítě hlavně zpívala. K tanci se dostala přes mažoretky a díky tanečním kurzům na střední škole.

Lásku k tanci a pohybu se snaží předávat dětem. Má jejich v různých kurzech v péči zhruba 150. Hlavně jsou to holčičky.

Děti z tanečního studia Kamily Hlaváčikové

„Kluci jsou velmi úzkoprofilové zboží. Přitom kdyby si tatínkové uvědomili, jak snadno získávají kluci, kteří umí tančit, náklonnost dívek a žen, budeme mít plno. Dejte je k nám a nebudou mít v pubertě nouzi o lásku,“ snaží se se smíchem motivovat rodiče potencionálních tanečníků.

S těmi, co už k ní chodí, nedávno bojovala na Mistrovství Evropy v Moskvě. „Všechny naše sestavy se umístily na předních místech a přivezli jsme spoustu úspěchů. Konkurence byla obrovská, tak snad všichni ti škarohlídi teď na chvíli zmlknou,“ doufá žena, ze které energie a nadšení pro věc doslova sálají.


Spustit audio