Cuketový nákyp

Cuketa je velmi tvárná surovina, můžete ji doplnit takřka čímkoli.        

Ingredience
  • 500 g cukety
  • 2 vejce
  • 100 g tvrdého uzeného sýra
  • 10 lžic smetany
  • 4-5 vrchovatých lžic strouhanky
  • sůl, pepř
  • tuk a strouhanka do formy

Postup:

  1. Cukety oloupeme, pokud mají už větší semínka, odstraníme je a cukety hrubě nastrouháme.
  2. Přidáme vejce, smetanu, nastrouhaný sýr, strouhanku, podle chuti osolíme, opepříme.
  3. Promíchanou hmotu navrstvíme do předem vymazané a strouhankou vysypané formy – buď do jedné větší, nebo do tzv. jednoporcových misek a ve středně předehřáté troubě upečeme do zlatova.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.