Cuketový nákyp
Cuketa je velmi tvárná surovina, můžete ji doplnit takřka čímkoli.
Ingredience
- 500 g cukety
- 2 vejce
- 100 g tvrdého uzeného sýra
- 10 lžic smetany
- 4-5 vrchovatých lžic strouhanky
- sůl, pepř
- tuk a strouhanka do formy
Postup:
- Cukety oloupeme, pokud mají už větší semínka, odstraníme je a cukety hrubě nastrouháme.
- Přidáme vejce, smetanu, nastrouhaný sýr, strouhanku, podle chuti osolíme, opepříme.
- Promíchanou hmotu navrstvíme do předem vymazané a strouhankou vysypané formy – buď do jedné větší, nebo do tzv. jednoporcových misek a ve středně předehřáté troubě upečeme do zlatova.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.