Covid je v Ústeckém kraji na ústupu, nejlépe je na tom Lounsko, nejhůře Ústecko

15. duben 2022 13:50

Koronavirus z Ústeckého kraje nezmizel, ale ustupuje. Za poslední týden testy odhalily 1508 nemocných, tedy o třicet procent méně než o týden dříve.

Vypadá to už, že léto bude radostné - tak hodnotil současnou situaci v hodinovém speciálu Českého rozhlasu biochemik Jan Kanvalinka. „Otázka je, co se chystá na podzim, ale zatím to – až na několik výjimek – vypadá velmi dobře,“ říká. V tuto chvíli se vymyká Čína a Hongkong, kde se naopak opět zavírají celá města, připomněl.

Nejlépe je na tom z pohledu nákazy Lounsko, kde na sto tisíc obyvatel připadá za poslední týden jen něco málo přes 149 nových případů, jen o málo hůř je na tom sousední Teplicko. Nejhorší je situace na Ústecku, kde v přepočtu na obyvatele přibylo 246 nových případů.

Od začátku pandemie prošla nákazou zhruba třetina obyvatel kraje - od 1. března 2020 odhalily laboratoře v Ústeckém kraji prokazatelně 275 452 nakažených. Za více než dva roky trvání epidemie v regionu podlehlo komplikacím spojeným s koronavirem 3348 lidí, z toho 253 od začátku letošního roku.

autor: směna ČRo Sever | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související