Cizrna s vepřovým masem a pórkem
Suroviny: 30 dkg libového vepřového masa, čtvrt kg cizrny, malý pórek, mletá paprika (podle chuti směs sladké a pálivé), šálek smetany na vaření, lžička hl.mouky, olej.
Postup: Uvaříme předem namočenou cizrnu. Maso nakrájíme na kousky, osmahneme na troše oleje, podlijeme a udusíme do měkka. Na lžíci oleje krátce osmahneme nakrájený pórek, přimícháme cizrnu a maso, poprášíme paprikou, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a udusíme, v závěru zahustíme šálkem smetany s rozmíchanou hladkou moukou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.