Cibulové řízečky

Vtipný předkrm, nebo zákusek k pivu…

Suroviny:

4 velké cibule

2 vejce

50 g strouhaného sýra eidam

strouhanka

hladká mouka

sůl

tuk na smažení

tatarská omáčka

Postup:

  1. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou (spotřeba je asi 100 g).
  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka – opatrně, aby se nerozpadla.
  3. Lehce osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce, v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, doplníme tatarskou omáčkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.