Cibulové řízečky
Vtipný předkrm, nebo zákusek k pivu…
Suroviny:
4 velké cibule
2 vejce
50 g strouhaného sýra eidam
strouhanka
hladká mouka
sůl
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Strouhaný sýr promícháme se strouhankou (spotřeba je asi 100 g).
- Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka – opatrně, aby se nerozpadla.
- Lehce osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce, v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, doplníme tatarskou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.