Cibulové řízečky
Vtipný předkrm, nebo zákusek k pivu…
Suroviny:
4 velké cibule
2 vejce
50 g strouhaného sýra eidam
strouhanka
hladká mouka
sůl
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Strouhaný sýr promícháme se strouhankou (spotřeba je asi 100 g).
- Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka – opatrně, aby se nerozpadla.
- Lehce osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce, v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, doplníme tatarskou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka