Cibulové řízečky
Vtipný předkrm, nebo zákusek k pivu…
Suroviny:
4 velké cibule
2 vejce
50 g strouhaného sýra eidam
strouhanka
hladká mouka
sůl
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Strouhaný sýr promícháme se strouhankou (spotřeba je asi 100 g).
- Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka – opatrně, aby se nerozpadla.
- Lehce osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce, v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, doplníme tatarskou omáčkou.
Související
-
Brambory zapečené s cibulí
Pokud už začíná cibule ve spíži vystrkovat zelené natě, můžete ji zužitkovat v chutném jídle.
-
Vepřové filety s cibulovou omáčkou
20dkg vepřového masa, necelé deci červeného vína, 1 stroužek česneku, půl lžičky rozmarýnu, půl lžičky šalvěje, 1 velká červená cibule, trocha másla, lžíce oleje, l...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka