Cibulová omáčka

Suroviny: 30g másla, 2 střední červené cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 250ml hovězího vývaru, pepř.

Postup: 30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni. Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat. Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte. Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.