Česnekové kuře v remosce

Suroviny: 1 kuře, 250 ml šlehačky, 200-250 g eidamu, 3-4 stroužky česneku, kousek másla.

Postup: Kuře naporcujeme, chceme-li dietnější, pak stáhneme kůži, potřeme utřeným česnekem, nesolíme, protože chuť dodá sýr, rozložíme do máslem vymazané remosky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou, zaklopíme a pečeme, až se vytvoří zlatavá kůrčička. Podáváme s bramborem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.