Česká televize má nově pět verzí Událostí v regionech – jednu z nich i pro severovýchod Čech

4. duben 2023

V pondělí 3. dubna poprvé odvysílala Česká televize pořad Události v regionech ve verzi určené pro severovýchod Čech. K mutacím pro Prahu a střední Čechy, severní a jižní Moravu tak nově přibylo vysílání ze studií v Ústí nad Labem a Hradce Králové. Novou mutaci pořadu mají i jihozápadní Čechy. Všech pět verzí pořadu Události v regionech nabídne Česká televize každý všední den v podvečer.

V pondělí 3. dubna od 18 hodin mohli diváci České televize poprvé shlédnout novou verzi pořadu Události v regionech určenou pro severovýchod Čech. Příprava na spuštění regionální mutace trvala podle vedoucího redaktora regionu severní Čechy Tomáše Kopeckého zhruba rok.

„Ta změna je v tom, že k dosavadním kanálům, které si lidé mohou od svého poskytovatele nebo distributora vysílání naladit, přibývá nový kanál – ČT1 SVC. Když si lidé tento kanál naladí, budou tam mít stejný program jako na ČT1 s tím rozdílem, že v 18 hodin uvidí naši relaci – kromě té, kterou viděli doposud, to znamená té pražské. Můžeme se v ní tématům věnovat víc do hloubky, nebudou chybět rozbory nebo analýzy a bude v ní i více prostoru pro hosty. Znamená to, že tomu divákovi nabídneme mnohem víc než dosud,“ vysvětluje Kopecký.

Změna si vyžádala investice i personální posílení redakcí. „Museli jsme posílit štáby v Ústí nad Labem i Hradci Králové. V tuto chvíli už jsme v plném počtu, připraveni a těšíme se na vysílání,“ dodává Kopecký.

Význam regionálního vysílání zdůraznil generální ředitel České televize Petr Dvořák: „Jsme televize, která má přinášet veřejnou službu všem občanům České republiky, a my si uvědomujeme velmi dobře, že Česká republika není jen Praha, Brno a Ostrava. Chceme být v regionech, blízko u lidí – tam, kde žijí. Chceme jim přinášet informace o věcech, které se jich přímo dotýkají, a to se dá dělat právě prostřednictvím regionálního zpravodajství.“

Jak naladit ČT1 SVC

Jestli chcete sledovat regionální zpravodajství, zvolte správnou verzi programu ČT1: v případě zájmu o dění na severu a východu Čech je třeba v předvolbě stanic vybrat kanál ČT1 označený písmeny SVC. Když výběr neprovedete, budete dál sledovat pražskou a středočeskou mutaci vysílání.

Podrobný postup, jak pořad naladit, najdete na webových stránkách České televize.

Spustit audio

Související