Caprese – variace
Ke klasickému receptu doplňte řapíkatý celer…
Ingredience
- 100 g mozzarelly
- 5-6 cherry rajčat nebo 1 velké rajče
- půl stonku řapíkatého celeru
- krémové balsamico
- olivový olej
Postup:
- Mozzarellu i rajčata nakrájíme na plátky a narovnáme na talířek.
- Řapíkatý celer překrájíme na proužky a přidáme k sýru a rajčatům.
- Pokapeme krémovým balsamicem a olivovým olejem.
Související
-
Caprese
Zní to italsky a božsky italsky to taky chutná. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo jako lehkou letní večeři.
-
Lasagne s mozzarellou
Suroviny: 500g mletého hovězího masa, 1 velká cibule, 1 středně velký pórek, plechovka krájených rajčat, 1 malý rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, sušené oregáno, ...
-
Rajská polévka s mozzarellou
Suroviny: 1 červená cibule, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 Mozzarella, ½ konzervy rajského protlaku, olej. Na dochucení: třtinový cukr, sůl, mletý černý pepř, bazal...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka