Caprese – variace
Ke klasickému receptu doplňte řapíkatý celer…
- 100 g mozzarelly
- 5-6 cherry rajčat nebo 1 velké rajče
- půl stonku řapíkatého celeru
- krémové balsamico
- olivový olej
Postup:
- Mozzarellu i rajčata nakrájíme na plátky a narovnáme na talířek.
- Řapíkatý celer překrájíme na proužky a přidáme k sýru a rajčatům.
- Pokapeme krémovým balsamicem a olivovým olejem.
Související
-
Caprese
Zní to italsky a božsky italsky to taky chutná. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo jako lehkou letní večeři.
-
Lasagne s mozzarellou
Suroviny: 500g mletého hovězího masa, 1 velká cibule, 1 středně velký pórek, plechovka krájených rajčat, 1 malý rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, sušené oregáno, ...
-
Rajská polévka s mozzarellou
Suroviny: 1 červená cibule, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 Mozzarella, ½ konzervy rajského protlaku, olej. Na dochucení: třtinový cukr, sůl, mletý černý pepř, bazal...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.