Caprese – variace

Ke klasickému receptu doplňte řapíkatý celer…

Ingredience
  • 100 g mozzarelly
  • 5-6 cherry rajčat nebo 1 velké rajče
  • půl stonku řapíkatého celeru
  • krémové balsamico
  • olivový olej

Postup:

  1. Mozzarellu i rajčata nakrájíme na plátky a narovnáme na talířek.
  2. Řapíkatý celer překrájíme na proužky a přidáme k sýru a rajčatům.
  3. Pokapeme krémovým balsamicem a olivovým olejem.

Související

  • Caprese

    Zní to italsky a božsky italsky to taky chutná. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo jako lehkou letní večeři.

  • Lasagne s mozzarellou

    Suroviny: 500g mletého hovězího masa, 1 velká cibule, 1 středně velký pórek, plechovka krájených rajčat, 1 malý rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, sušené oregáno, ...

  • Rajská polévka s mozzarellou

    Suroviny: 1 červená cibule, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 Mozzarella, ½ konzervy rajského protlaku, olej. Na dochucení: třtinový cukr, sůl, mletý černý pepř, bazal...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.