Caprese

Zní to italsky a božsky italsky to taky chutná. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo jako lehkou letní večeři.

Suroviny:
1 mozzarella
5 cherry rajčátek
dobrý olivový olej s bazalkou
balsamico – krém kalamata s příchutí fíků
plátky rohlíků

Postup:

1. Sýr mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky nebo půlky.

3. Narovnáme sýr i rajčata na talířek, pokapeme bazalkovým olejem a dozdobíme balsamikovým krémem s příchutí fíků. Tento krém je hustší a chuťově jemnější než samotný ocet balsamico – volte podle své chuti.

4. Rohlík nakrájíme na šikmé plátky, nasucho krátce z obou stran opečeme, přidáme na talíř a pokapeme bazalkovým olejem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.