Caprese

Zní to italsky a božsky italsky to taky chutná. Tento pokrm můžete podávat jako předkrm nebo jako lehkou letní večeři.

Suroviny:
1 mozzarella
5 cherry rajčátek
dobrý olivový olej s bazalkou
balsamico – krém kalamata s příchutí fíků
plátky rohlíků

Postup:

1. Sýr mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky nebo půlky.

3. Narovnáme sýr i rajčata na talířek, pokapeme bazalkovým olejem a dozdobíme balsamikovým krémem s příchutí fíků. Tento krém je hustší a chuťově jemnější než samotný ocet balsamico – volte podle své chuti.

4. Rohlík nakrájíme na šikmé plátky, nasucho krátce z obou stran opečeme, přidáme na talíř a pokapeme bazalkovým olejem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.