Buřtguláš

Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.     

Ingredience
  • špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
  • cibule
  • trochu sádla
  • mletá paprika sladká a špetka pálivé
  • pepř, případně trochu majoránky
  • sůl
  • mouka na zahuštění

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
  2. Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
  3. Podáváme s chlebem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.