Buřtguláš
Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.
Ingredience
- špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
- cibule
- trochu sádla
- mletá paprika sladká a špetka pálivé
- pepř, případně trochu majoránky
- sůl
- mouka na zahuštění
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
- Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
- Podáváme s chlebem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.