Buřtguláš
Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.
Ingredience
- špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
- cibule
- trochu sádla
- mletá paprika sladká a špetka pálivé
- pepř, případně trochu majoránky
- sůl
- mouka na zahuštění
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
- Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
- Podáváme s chlebem.
Související
-
Buřty se šlehačkou
Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.