Buřtguláš
Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.
Ingredience
- špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
- cibule
- trochu sádla
- mletá paprika sladká a špetka pálivé
- pepř, případně trochu majoránky
- sůl
- mouka na zahuštění
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
- Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
- Podáváme s chlebem.
Související
-
Buřty se šlehačkou
Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.