Buřtguláš
Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.
Ingredience
- špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
- cibule
- trochu sádla
- mletá paprika sladká a špetka pálivé
- pepř, případně trochu majoránky
- sůl
- mouka na zahuštění
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
- Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
- Podáváme s chlebem.
Související
-
Buřty se šlehačkou
Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...