Buřtguláš

Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.     

Ingredience
  • špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
  • cibule
  • trochu sádla
  • mletá paprika sladká a špetka pálivé
  • pepř, případně trochu majoránky
  • sůl
  • mouka na zahuštění

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
  2. Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
  3. Podáváme s chlebem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...