Bramborový salát s fazolkami a ořechy
Žádná štědrovečerní klasika!
Ingredience
- 200 g brambor
- 200 g rajčat, ideálně cherry
- 100 g fazolových lusků – mohou být i mražené
- hrst pekanových ořechů
- 2-3 lahůdkové cibulky
- 2 lžíce citronového oleje nebo olivový olej a citronová šťáva
- sůl
Postup:
- Brambory omyjeme a uvaříme. Můžeme použít i brambory nové – na rozdíl od klasických bramborových salátů.
- Fazolkové lusky povaříme v osolené vodě, u mražených stačí opravdu krátká doba. Pak hned vyklopíme do studené vody, aby se zachovala hezká zelená barva.
- Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, lusky – pokud jsou dlouhé – překrájíme.
- Na misku dáme plátky brambor, podle chuti lehce osolíme, doplníme fazolky, nakrájená rajčata a cibulku, zakápneme citronovým olejem nebo olejem a citronovou šťávou.
- Ozdobíme pekanovými (nebo jinými) ořechy.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.