Bramborový kuba
Zajímavá inovace...
Suroviny: 1 kg brambor - uvařených ve slupce a pak oloupaných, 3 syrové brambory, sklenice pšeničné krupice, sklenice mléka, sušené houby, majoránka, pepř, sůl, česnek, kmín, olej.
Pracovní postup: Brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme krupici, koření, sůl, jemně rozsekané spařené sušené houby, utřený česnek se solí, trochu oleje, mléka dle potřeby - měla by vzniknout hustší kaše. Pekáč vymažeme olejem, pokryjeme slabou vrstvou kaše, povrch pokapeme olejem a upečeme do růžova až křupava. Můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo čajem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU LUDMILA NOVOTNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.