Bramboračka s kroupami

Osvědčená klasika, ale znáte to – kolik kuchařek, tolik bramboraček!   

Suroviny:

3-4 brambory

1 mrkev

1 petržel

kousek celeru

půl cibule, snítku libečku

česnek podle chuti

šálek krup

majoránka

sůl

pepř

máslo

hladká mouka

Postup:

  1. Ráno propláchneme kroupy a necháme je namočené ve studené vodě, urychlí se tím var. Taky lze použít drobné krupky, jsou uvařené rychleji.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky, cibuli na drobno a vše orestujeme na másle, zalijeme vodou, přidáme kroupy, koření, osolíme a vaříme.
  3. Když jsou kroupy i zelenina měkké, přidáme trochu hladké mouky rozmíchané ve studené vodě na zahuštění, zeleninu můžeme rozmačkat a dovaříme.
  4. Do talíře si každý přidá utřený česnek podle chuti.

Související