Božská roláda
Hříchy bývají sladké...
Suroviny: 5 vajec, 100 g krystalového cukru a dvě a půl lžíce kakaa, sádlo a hrubá mouka na plech, vanilkový cukr, šlehačka, (mouka?).
Pracovní postup: Ušlehat 5 žloutků, cukr a kakao, nakonec zlehka přidat sníh. Na plech dáme alobal, potřeme ho sádlem, posypeme hrubou moukou, rozetřeme těsto a pečeme 8 minut v troubě na 220 stupňů vyhřáté. Po upečení posypeme vanilkovým cukrem, sbalíme a necháme zchladnout. Pak rozbalíme, potřeme dobře ušlehanou šlehačkou a opět zabalíme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARTINA FIALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.