Blanka Straková: K retro šatům jsem se dostala od pneumatik

15. únor 2017

Blanka Straková pracovala v pneuservisu. Se samými chlapy. Její denní realitou byly montérky a špinavé ruce. „Moc mě to bavilo, ale potřebovala jsem být paní svého času, a tak jsem dala výpověď,“ říká usměvavá blondýna, která teď vede internetový obchod s retro šaty.

Život se Blance Strakové změnil kvůli rodině. „Syn se chystal do první třídy a potřeboval, aby maminka byla flexibilní a mohla pomoci, když je potřeba. Zná to každá máma. Odvézt do školy a ze školy, na kroužky, dělat úkoly a připravovat se. Prostě nic pro ženskou, která je v práci od rána do večera.“

Právě tehdy se rozhodla zkusit podnikat. Otevřela si internetový obchod se šaty. „Puntíky miluju. Jsou přece na takových těch starých fotkách našich maminek ‒ sukně pod kolena, červený podklad bílý puntík,“ vysvětluje, jak její podnikání začalo.

Retro ženám sluší

Našla šaty, které se jí líbily, a které u nás nikdo nenabízel. Retro z 50. let se stalo její obchodní značkou. „Je to úžasně ženská móda, která sluší každému. Podtrhuje krásné ženské křivky,“ ukazuje šaty, které doplněné o bohaté spodničky vypadají jako ze starých amerických obrázků.

„Samozřejmě, že jsem se bála. Netušila jsem, kolik věcí můžu nakoupit a jestli o ně bude zájem. Investovat peníze s nejistým výsledkem nebylo snadné,“ vzpomíná na těžké začátky Blanka Straková.

Blanka Straková se ve svém obchodě se šaty ženám opravdu věnuje. Je ráda, když odcházejí spokojené

Manžel ji podpořil a pomohl. Času sice o mnoho víc než jako standardní zaměstnanec neměla, ale mohla si práci rozložit, jak potřebovala, a tak to všichni zvládli.

Dnes za ní jezdí i zákaznice i z Prahy. Má malý showroom, kde se věnuje těm, které nerisknou nákup po internetu.

„Oblékáme i ženy, které nemají zrovna postavu modelek. Je úžasné vidět, jak rozkvetou, když se jim kolem boků rozhoupe bohatá sukně a ony ví, že jim sluší.“ Právě radost ze spokojených zákaznic ji brzdí v přílišném rozletu. Chce se totiž svým dámám věnovat.

Spustit audio