Bílé brambory
Jídlo z chudé kuchyně – i když cena brambor stoupá.
Suroviny:
brambory
kysaná smetana nebo šlehačka
vejce
hladká mouka
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Dáme je vařit do osolené vody, přidáme koření.
- Uvaříme vejce natvrdo.
- Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme vodu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě a dovaříme.
- Před koncem varu vmícháme ještě rozkvedlanou kysanou smetanu nebo šlehačku a necháme přejít var.
- Na talíři pak omáčku s brambory doplníme rozkrojeným vařeným vajíčkem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.