Bešamel basic

Suroviny: plátky hovězího masa, máslo, 1 lžíce mouky, 1 hrnek mléka, sůl, vejce a 2 žloutky navíc, pepř, citrón, brambory a tvrdý sýr

Postup: Do menšího hrnce rozpustíme kousek másla a přisypeme lžíci mouky a za stálého míchání spojíme - tak 2 minuty. Do této světlé zápražky přiléváme hrnek mléka za stálého míchání. Osolíme podle chuti a odstavíme a necháme vychladnout. Poté přidáme celé vejce a dva žloutky navíc a opět mícháme. Pak přidáme pepř a šťávu ze čtvrtiny citrónu. Do vymazaného pekáče pokládáme plátky povařeného hovězího masa a okolo masa pokládáme na kolečka nakrájené bramobry. Vše polijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem a nahoru ještě dáme plátek másla. Vše pečeme cca 30 minut.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!