Autokemp Vikletice je nejstarším kempem na břehu Nechranické přehrady

31. červenec 2023

Autokemp Vikeltice najdete v podhůří Krušných hor, na břehu vodní nádrže Nechranice. Jde o nejstarší kemp na břehu Nechranické přehrady – páté největší přehrady v České republice.

Vodní plocha přehrady má 1300 hektarů – je ideální pro jachting, surfing, veslování, plavání a rybolov.

„Je to tady skvělé pro rodiny s dětmi, surfaře a hlavně pro rybáře. Je to obyčejný kemp, ale pro rybáře tu máme nadstandard jako například stůl na kuchání ryb. Pro ty vnitřnosti pak jezdí kafilerie, takže se nic nevyhazuje do lesa a podobně. Pro všechny tu jsou k dispozici stoly na stolní tenis, minigolf, dětské hřiště a přímý přístup k vodě,“ popisuje provozovatel kempu Ivan Bárta. Novinkou letošního toku je pak například nabíječka na elektrokola. „Je to služba zadarmo, máme tu kabely na všechny typy elektrokol, které půjčujeme,“ dodává.

V blízkosti kempu se nachází řada turisticky zajímavých míst – například historická města Kadaň a Žatec, láká i zámek Krásný Dvůr nebo hrad Hasištejn. „Navíc to není daleko ani na nejvyšší horu Krušných hor – Klínovec. A je to bezpečné, všude vedou cyklotrasy,“ dodává Bárta.

Stravovat se mohou lidé přímo v kempu – je tam bistro, kde se vaří hotovka a jedna polévka denně. V areálu je také malý krámek, který zároveň slouží jako kavárna. Všude je možné platit jak v hotovosti, tak platební kartou.

Spustit audio

Související