Arašídová roláda
A arašídová bude skrz naskrz…
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g cukru moučky
- 80 g polohrubé mouky
- Náplň: 250 g měkkého tučného tvarohu, 3 velké lžíce arašídového másla, 2-3 lžíce cukru moučky a 100 ml šlehačky
- lžíce oleje nebo kousek másla na potření pečicího papíru
- čokoládová poleva
- arašídy
Postup:
- Pečicí papír na plechu lehce potřeme olejem nebo kouskem másla, těsto se pak po upečení lépe odlupuje.
- Vejce s cukrem ušleháme elektrickými metličkami do husté pěny.
- Přišleháme mouku.
- Těsto nalijeme na připravený pečicí papír na plechu, stěrkou lehce rozetřeme do stejně vysoké vrstvy a dáme do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 8-9 minut, okraje by neměly ztvrdnout.
- Po vytažení z trouby celou plochu jemně poprášíme cukrem moučkou, s papírem stočíme do rolády, položíme švem dolů a necháme vychladnout.
- Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem a arašídovým máslem, nakonec vešleháme šlehačku.
- Po vychladnutí roládu rozmotáme, potřeme arašídovou náplní až do krajů a znovu stočíme. Opět položíme švem dolů a dáme ještě na chvíli do chladu proležet.
- Polevu připravíme podle návodu, přelijeme s ní roládu a ještě než poleva zatuhne, posypeme roládu celými nebo jen hrubě nasekanými arašídy.
- Krájíme ostrým nožem.
Související
-
Roláda s brusinkami a pařížskou šlehačkou
Pařížskou šlehačku v kelímku koupíte v supermarketech nebo doma svaříte bílou šlehačku s kakaem.
-
Medová roláda
Roláda zase jinak... Suroviny a postup:160 g hladké mouky, 100 g prosátého moučkového cukru, 100 g medu, 1 celé vejce a 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, na špičku nože j...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.