Arašídová roláda

A arašídová bude skrz naskrz…

Ingredience
  • 4 vejce
  • 80 g cukru moučky
  • 80 g polohrubé mouky
  • Náplň: 250 g měkkého tučného tvarohu, 3 velké lžíce arašídového másla, 2-3 lžíce cukru moučky a 100 ml šlehačky
  • lžíce oleje nebo kousek másla na potření pečicího papíru
  • čokoládová poleva
  • arašídy

Postup:

  1. Pečicí papír na plechu lehce potřeme olejem nebo kouskem másla, těsto se pak po upečení lépe odlupuje.
  2. Vejce s cukrem ušleháme elektrickými metličkami do husté pěny.
  3. Přišleháme mouku.
  4. Těsto nalijeme na připravený pečicí papír na plechu, stěrkou lehce rozetřeme do stejně vysoké vrstvy a dáme do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 8-9 minut, okraje by neměly ztvrdnout.
  5. Po vytažení z trouby celou plochu jemně poprášíme cukrem moučkou, s papírem stočíme do rolády, položíme švem dolů a necháme vychladnout.
  6. Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem a arašídovým máslem, nakonec vešleháme šlehačku.
  7. Po vychladnutí roládu rozmotáme, potřeme arašídovou náplní až do krajů a znovu stočíme. Opět položíme švem dolů a dáme ještě na chvíli do chladu proležet.
  8. Polevu připravíme podle návodu, přelijeme s ní roládu a ještě než poleva zatuhne, posypeme roládu celými nebo jen hrubě nasekanými arašídy.
  9. Krájíme ostrým nožem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.