Akce Jehla poprvé v Mostě. Strážníci hledají použité injekční stříkačky na dětských hřištích

16. duben 2019 13:56

Tři desítky strážníků a asistentů prevence kriminality v Mostě dnes prochází dětská hřiště, pískoviště a parky. Hledají použité injekční jehly a stříkačky. Most se tak poprvé přidal k celostátní akci s názvem „Jehla“. Mostecká městská policie chce postupně projít všechna místa, kde se v minulosti zdržovali narkomani.

„Vysbíráme parky, dětská hřiště i pískoviště od injekčních stříkaček. Například projdeme dětské hřiště v ulici Wolkerova, Opavia, park Šibeník, park Střed i ulici M. G. Dobnera,“ uvedla mluvčí mosteckých strážníků Veronika Loucká.

„Hážou to do keříků, aby to nebylo vidět. Nejčastěji nacházíme jehly na hřištích, pískovištích a v keřích. Někdy najdu jehlu i na cestě,“ popsal asistent prevence kriminality Petr Bažo, který se také akce „jehla“ účastní.

Za loňský rok sebrali a zlikvidovali strážníci v Mostě víc než 1 200 jehel a stříkaček. Na víc jak polovinu z nich je upozornili obyvatelé města.

Kromě čistších hřišť a pískovišť získají strážníci díky akci „Jehla“ také informace o tom, kde se na území města pohybují narkomané.

Nalezené jehly a stříkačky odvážejí strážníci do mosteckého K-centra.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související