Strážníci v Mostě vyrazili do městských parků. V předstihu před sobotní akcí Ukliďme Česko

6. duben 2018 12:45

Tři desítky strážníků a asistentů prevence kriminality v Mostě vyrazily dnes (6. 4.) dopoledne na úklid města. Před sobotní akcí s názvem „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ chtějí zbavit parky, travnaté plochy a zákoutí nebezpečných věcí, například použitých injekčních stříkaček.

 

Jde hlavně o mostecké parky Ressl, Benedikt nebo park Střed u sportovní haly.

„Nejčastěji jsou nástavce na injekční stříkačky odhozené v keřících, mezi nimi, a také v různých zákoutích, kde si může člověk drogu aplikovat,“ popisuje místa nejčastějších nálezů asistent prevence kriminality Rudolf Čano.

„Do akce je zapojeno 19 asistentů prevence kriminality, se kterými chodí strážníci. Ti totiž dobře znají problémová místa. Takže dohromady jich je kolem 30,“ konstatuje manažerka prevence kriminality mostecké městské policie Veronika Loucká.

„Z předchozích let víme, že dobrovolníci, kteří se zúčastnili těch sobotních úklidů, často nacházejí použité injekční stříkačky a podobné nebezpečné předměty. Proto jsme se rozhodli zareagovat a odstranit jich co nejvíc už v pátek,“ vysvětluje důvod úklidu den před úklidovou akcí ředitel mosteckých strážníků Jaroslav Hrvol.

Věří, že díky práci strážníků a asistentů prevence kriminality tak v sobotu dobrovolníci nenarazí na žádné nebezpečné předměty.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související