Akce Adoptuj sedačku pomáhá Litvínovu s opravou kina v Citadele

2. květen 2020 12:52

„Už na konci září by měl mít litvínovský kulturní dům Citadela moderní vzduchotechniku a nové sedačky v kině,“ uvedla mluvčí radnice Jitka Pavlíková.

Na výměnu vzduchotechniky město získalo dotaci téměř devět milionů korun. Na výměnu sedaček může přispět veřejnost prostřednictvím akce s názvem Adoptuj sedačku.

Projekt je rozdělen do čtyř okruhů, a to kinosál, společenský sál, hudební klub, zkušebna a cvičební sál. Zakázku získala ve výběrovém řízení místní firma s nabídkovou cenou 10,2 korun bez DPH. Původní náklady na projekt se odhadovaly na téměř 13 milionů korun.

Sedačky v kině jsou staré čtyřicet let. Obyvatelé a firmy z Litvínova a okolí a další dárci tím, že poskytli dar nebo takzvané reklamní plnění, příspěli na obnovu kina ke konci dubna částkou čtyři sta čtyři tisíce korun.

„Přesný počet nových sedaček není znám, ten bude určen až po výběru dodavatele dle konkrétního typu nových sedaček, zejména dle jejich šířky,“ řekl Miroslav Otcovský, jednatel společnosti SPORTaS, kterou stoprocentně vlastní město. Minimálně by mělo být sedaček 418, v současné době je v kinosále 482 míst.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související