Žravé řezy

Název zní nelibě, ale řezy úspěšně cestují republikou… Suroviny: Těsto: 250 g cukru, 150 g hladké mouky, 5 vajec, 5 lžic horké vody, půl prášku do pečiva. Náplň: 1 šlehačka, 2 husté zakysané smetany, cukr a kompot dle chuti. Želé: 2 vanilkové pudinky. Postup: Těsto: 5 žloutků, cukr a postupně i vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané formě s vyšším okrajem ve střední troubě. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku do tuha, osladíme dle chuti. Kysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník. Nakonec uděláme želé tak, že šťávu z kompotu dolijeme vodou, abychom měli tři čtvrtě litru tekutiny a do ní zavaříme dva pudinky. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do lednice vše ztuhnout.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.