Zimní zemlbába
Suroviny: Veka na chlebíčky, 3 jablka 100g brynzy, 150g sýra mascarpone, plátkový sýr (gouda, čedar), špek, vepřové sádlo, strouhanka, česnekový pepř a sůl.
Postup: Zapékací misku vytřeme sádlem, vysypeme strouhankou a na dno položíme plátky veky. Na veku rozetřeme náplň, potom vrstvu plátkového sýra, vrstvu veky a navrch hustě naskládáme tenké plátky špeku. Zapečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Náplň: Smícháme oloupaná a najemno nastrouhaná jablka, brynzu, mascarpone, sůl a česnekový pepř.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.