Zemplínská lokša
Suroviny: 350g vařených brambor, 80g hladké mouky, mouku na podsypání válu, čtvrt lžičky soli, máslo, moučkový cukr, mletý mák.
Postup: Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho asi na 5 dílů, každý díl rozválíme ( musíme podsypat moukou). Plát musí být tenký asi 2mm a vejít se na pánvičku. Opečeme je na sucho z obou stran. Hotovou lokši pomažeme z jedné strany máslem a z druhé strany ji přimáčkneme na mletý mák smíchaný s cukrem a srolujeme ji.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka