Zelný salát na zimu
Cestu k zelenině je tře a najít… Suroviny a postup: Základní rozpočet na nálev: 2/3 litru vody, 1/3 litru octa, 10 g soli, 70 g cukru, pár kuliček celého pepře a nového koření. Bílé nebo i červené zelí jemně nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, prosolíme, naskládáme do zavařovacích sklenic a do každé přidáme 3-4 kuličky pepře a 2-3 nová koření, zalijeme předem uvařeným nálevem, víčka jen volně přiložíme a necháme přes noc odstát. Druhý den doplníme nálev, víčka upevníme zavářecí hlavou nebo zašroubujeme a sterilujeme při sto stupních půlhodiny. Pak při podávání na tento salát dáme ještě čerstvou sekanou cibuli nebo cibulovou nať a zakápneme dobrým olejem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.