Zeleninový krém
Zasytí, zahřeje a lehce zavoní Asií…
Ingredience
- Suroviny:
- 1 střední batát
- 1 mrkev
- kousek dýně hokaido
- 1 malá cibule
- 1-2 cm zázvoru
- olej
- půl plechovky kokosového mléka
- hrst slunečnicových semínek
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme a osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu a nakonec přidáme na kolečka nakrájený zázvor.
- Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
- Rozmixujeme, vlijeme kokosové mléko a necháme ho prohřát.
- Na pánvičce na sucho krátce opražíme slunečnicová semínka a přidáme do talířů.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.