Zelenina s kuskusem
Ale trochu to zavoní i po anglické slanině. Pokud ji vynecháte, vegetarián zajásá.
Ingredience
- 5-6 mrkví
- 1 kedlubna
- 100 g anglické slaniny
- 1 menší cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- kmín
- kuskus – podle počtu strávníků
- 1 lžička oleje
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a rozpečeme ji.
- Na tento základ dáme nakrájenou mrkev a kedluben, osolíme, přidáme kmín, osmahneme, mírně podlijeme a udusíme.
- Kuskus připravíme podle návodu – v poměru 1 díl kuskusu zalijeme 2 díly vody, osolíme, kápneme oleje a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň stáhneme a po minutě zcela vypneme, kastrol zakryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut dojít. Pak lehce prohrábneme vidličkou, aby se nakypřil.
Související
-
Zelené kuřecí karí
Zelené – protože použijeme zelenou karí pastu. Kdo rád opravdu ostré, vymění ji za karí pastu červenou.
-
Vrtulky s máslovou zeleninou
Ale nic se neděje, když zvolíte jiný druh těstovin – na chuti se to neprojeví...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.