Závitky hořčičné
Nic nového pod sluncem, ale hrubozrnná hořčice udělá své…
Ingredience
- 4 plátky z vepřové kýty
- 4 plátky anglické slaniny
- hrubozrnná francouzská hořčice
- sůl
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce rajského protlaku
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, položíme na to plátek anglické slaniny, zavineme a zajistíme párátky.
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na cibulovém základu opečeme závitky ze všech stran.
- Podlijeme, přidáme rajský protlak a udusíme do měkka.
- Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme a podáváme s bramborovou kaší.
Související
-
Závitky s pepřovou omáčkou
Krkovice patří k oblíbeným druhům masa a vykouzlit z ní můžete spoustu pokrmů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...