Závitky hořčičné
Nic nového pod sluncem, ale hrubozrnná hořčice udělá své…
Ingredience
- 4 plátky z vepřové kýty
- 4 plátky anglické slaniny
- hrubozrnná francouzská hořčice
- sůl
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce rajského protlaku
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, položíme na to plátek anglické slaniny, zavineme a zajistíme párátky.
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na cibulovém základu opečeme závitky ze všech stran.
- Podlijeme, přidáme rajský protlak a udusíme do měkka.
- Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme a podáváme s bramborovou kaší.
Související
-
Závitky s pepřovou omáčkou
Krkovice patří k oblíbeným druhům masa a vykouzlit z ní můžete spoustu pokrmů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.