Závitky hořčičné

Nic nového pod sluncem, ale hrubozrnná hořčice udělá své… 

Ingredience
  • 4 plátky z vepřové kýty
  • 4 plátky anglické slaniny
  • hrubozrnná francouzská hořčice
  • sůl
  • 1 cibule
  • olej
  • 1 lžíce rajského protlaku

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, položíme na to plátek anglické slaniny, zavineme a zajistíme párátky.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na cibulovém základu opečeme závitky ze všech stran.
  3. Podlijeme, přidáme rajský protlak a udusíme do měkka.
  4. Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.