Zastupitelé Mostu se sejdou s vedením města kvůli plánované výstavbě modulového bydlení v Chanově

10. březen 2021 10:54

Zástupci politických stran a hnutí zastupitelstva v Mostě se 10. března sejdou s vedením města kvůli výstavbě modulového bydlení na sídlišti Chanov. Takzvané obytné kontejnery tam chce Most postavit ještě letos. Obyvatelé sídliště, kde žijí převážně sociálně slabí, ale dlouhodobě záměr města odmítají.

Na jednání smí přijít kvůli dodržení hygienických předpisů jen dva zástupci z každé strany nebo hnutí zastoupeného v městském zastupitelstvu.

Luděk Prošek, zastupitel z hnutí Piráti a Zelení pro Most, řekl,  že vedení města rozeslalo prezentaci, kterou zřejmě představí na odpoledním setkání. To samé potvrdila i zastupitelka z hnutí ANO Patricie Prokešová.

Většina obyvatel sídliště je proti modulovému bydlení

Zastupitelé by měli vidět vizualizace budoucího modulového bydlení. Pozvaní by měli být i zástupci obyvatel Chanova. Opozice ale tvrdí, že půjde o ty, kteří s umístěním tzv. obytných kontejnerů souhlasí.

Většina lidí v Chanově ale podle Pirátů, Zelených i hnutí ANO takto bydlet nechce. Mimo jiné se obávají, že město umístí do nových domů další nepřizpůsobivé z Mostu, kteří naruší tamní komunitu.

Podle primátora Jana Paparegy z hnutí ProMost se město chystalo představit budoucí podobu obytných kontejnerů už loni na podzim. Pandemie a opatření proti šíření koronaviru to ale znemožnila. Stejná situace platí dodnes.

Vedení města nechce prezentaci nabízet obyvatelům Chanova prostřednictvím sociálních sítí anebo videohovorů. Čeká proto s představením projektu na dobu, kdy bude moci ukázat vše přímo v Domě romské kultury v Chanově.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související