Zapečený lilek
Můžete zapékat v pekáčku nebo v jednotlivých mističkách.
Ingredience
- lilek
- česnek
- mozzarella
- rajčata
- bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Lilek opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky asi půl cm silné, rozložíme a necháme „vypotit“ – pomůže tomu i osolení.
- Na dno pekáčku nebo zapékacích misek kápneme oleje, položíme plátek lilku, plátek rajčete a plátek mozzarelly. Střídáme a končíme mozzarellou. Prokládáme i lístky bazalky a můžeme vrstvit do vrchu, v troubě se to speče a klesne.
Související
-
Plněný lilek
Lilek obsahuje řadu užitečných minerálů – vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo i slušnou dávku vitamínů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.