Zapečený lilek

Můžete zapékat v pekáčku nebo v jednotlivých mističkách.

Ingredience
  • lilek
  • česnek
  • mozzarella
  • rajčata
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

  1. Lilek opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky asi půl cm silné, rozložíme a necháme „vypotit“ – pomůže tomu i osolení.
  2. Na dno pekáčku nebo zapékacích misek kápneme oleje, položíme plátek lilku, plátek rajčete a plátek mozzarelly. Střídáme a končíme mozzarellou. Prokládáme i lístky bazalky a můžeme vrstvit do vrchu, v troubě se to speče a klesne.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.