Zapečené rybí filé
Nebojte se experimentovat!
Suroviny:
4 porce filé
3 lžíce másla
šálek strouhaného sýra – eidam, gouda...
citron
sůl
pepř
petrželka
Postup:
- Filé osolíme, opepříme a na dvou dobře rozehřátých lžicích másla po obou stranách opečeme.
- Opečené filé vyjmeme, obalíme ve strouhaném sýru a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a v rozehřáté troubě asi 7 minut pečeme. Sýr by neměl zhnědnout.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, zdobíme plátky citronu a zelenou petrželkou – pro estetiku i pro chuť.
Související
-
Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
-
Ryba podle námořníka
Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.