Zapečené hranolky
Vděčná rychlovka…
Ingredience
- 400 -500 g mražené hranolky
- 250 g měkké uzeniny
- 5 vajec
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Postup:
- Na plech rozprostřeme mražené hranolky a dáme do trouby rozpéct.
- Když jsou hranolky hezky osmahnuté, přidáme nakrájenou uzeninu a promícháme. Znovu necháme zapéct.
- Mezitím si rozkvedláme vejce s mlékem a strouhankou, osolíme, opepříme a touto směsí hranolky s uzeninou zalijeme a dopečeme.
Související
-
Bramboráky zapečené se sýrem a rajčaty
Drsná česká specialita dostane mírně středomořský nádech a příjemně vás překvapí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.