Zapečená zelenina
Vaříme ze sezónních surovin…
Ingredience
- 1-2 papriky
- hrst cherry rajčat
- 1 malá cuketa
- 1 malá cibule
- 2 vejce
- olej
- sůl
- pepř
- případně bylinky podle chuti nebo 50 g anglické slaniny
Postup:
- Zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, osmahneme, pak přidáme nakrájenou cuketu a rajčata, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme nasekané bylinky. Kdo se neobejde bez masové vůně, přidá na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a společně vše krátce podusíme.
- Směs vložíme do olejem vymazaných zapékacích misek, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko a dáme do trouby zapéci, až vajíčko ztuhne.
Související
-
Zapečená brokolice
Brokolice je výborný zdroj vitamínů a dalších užitečných látek, jako jsou draslík, vápník, fosfor a síra. A dobře připravená taky dobře chutná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.