Zapečená haše
Je to návod, jak zkrotit i neposlušné tuhé hovězí.
Ingredience
- 400 g uvařeného hovězího masa
- 250 g syrového vepřového masa
- 2 rohlíky
- 1 cibule
- 3 lžíce másla
- 40 g špeku
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- tuk a strouhanka do zapékací mísy
- případně mléko na smočení rohlíků, ale stačí i voda
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahneme na dvou lžicích másla.
- Obě masa umeleme na střídačku s rohlíky smočenými ve vodě nebo v mléce.
- Směs osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou, přidáme osmahnutou cibuli, asi tři čtvrtiny nakrájeného špeku a vejce. Dobře propracujeme. Pokud se vám příčí ochutnat syrové maso, osmažte malý kousek, ochutnejte a podle svého chuť dolaďte.
- Hotovou směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo zapékací mísy, poklademe vločkami másla z jedné lžíce a malými plátky špeku. Pečeme asi hodinu ve střední troubě.
- Podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.