Zapečená haše

Je to návod, jak zkrotit i neposlušné tuhé hovězí.

Ingredience
  • 400 g uvařeného hovězího masa
  • 250 g syrového vepřového masa
  • 2 rohlíky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 40 g špeku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • tuk a strouhanka do zapékací mísy
  • případně mléko na smočení rohlíků, ale stačí i voda

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli osmahneme na dvou lžicích másla.
  2. Obě masa umeleme na střídačku s rohlíky smočenými ve vodě nebo v mléce.
  3. Směs osolíme a okořeníme pepřem a majoránkou, přidáme osmahnutou cibuli, asi tři čtvrtiny nakrájeného špeku a vejce. Dobře propracujeme. Pokud se vám příčí ochutnat syrové maso, osmažte malý kousek, ochutnejte a podle svého chuť dolaďte.
  4. Hotovou směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo zapékací mísy, poklademe vločkami másla z jedné lžíce a malými plátky špeku. Pečeme asi hodinu ve střední troubě.
  5. Podáváme s  bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.