Zapečená rajčata
Už vás omrzelo lečo a rajský salát? Zkuste rajčata zapečená.
Suroviny:
8 větších pěkných tuhých rajčat
8 vajec
80-100 g gothaje nebo jiného měkkého salámu
100 g strouhaného sýra
sůl
pepř
máslo do pekáčku
Postup:
- Rajčatům odkrojíme stopkovou část a opatrně je vydlabeme.
- Dutinu osolíme, opepříme, vložíme trochu strouhaného sýra, kousek másla a vyklepneme tam vajíčko. Povrch posypeme sekanými salámem.
- Naskládáme do vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy a v předehřáté troubě zapečeme.
Související
-
Špecle s rajčaty a sýrem
Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka