Žampionová polévka
Vydatná přesnídávková polévka, která může i nahradit celé jídlo.
Suroviny:
4-5 brambor
1 malá konzervička žampionů
šálek smetany na vaření
2 vajíčka
3 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
litr a čtvrt vývaru (můžeme použít bujonovou kostku – slepičí vývar)
Postup:
1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji teplým (ne horkým) vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vhodíme do vařící se polévky, přidáme nakrájené žampiony a povaříme.
3. Když jsou brambory skoro měkké, přilijeme smetanu s rozmíchanými vejci a už jen krátce povaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka