Zámek v Děčíně zve návštěvníky na speciální vánoční prohlídky

27. prosinec 2018

Na zámek v Děčíně můžete dnes a zítra zajít na speciální prohlídky. Dozvíte se při nich, jak trávila Vánoce rodina knížete Jaroslava Thuna. Návštěvníky zámku na nich provádějí herci v kostýmech.

Návštěvníci děčínského zámku se dnes v západním zámeckém křídle ocitnou uprostřed příprav na štědrovečerní večeři. Ujme se jich komorník a oni přechází mezi jednotlivými situacemi a pokoji.

Uvidí například, jak se chystá štědrovečerní večeře v kuchyni, mezitím se do toho všeho motají tři neposedná vnoučata pana knížete.

Návštěvníci se seznámí i se samotným pánem zámku, knížetem Jaroslavem a jeho ženou Marií zvanou Rišl, která neustále pletla – také proto jí pan kníže objednal velký žok vlny, který bude v jednom z pokojů k vidění.

V místnosti s klavírem si lidé poslechnou koledy, které se zpívaly, než se přešlo k večeři samotné. Příběh hrají zčásti zaměstnanci zámku a zčásti herci.

Letos se správa zámku kvůli velkému zájmu počet prohlídek zvýšit – dnes a zítra jsou od 14, 15, 16 a 17 hodin. Každou prohlídku může absolvovat maximálně 30 lidí.

Zájem o mimořádné prohlídky na zámku je veliký, proto je nutné si místo rezervovat dopředu telefonicky.

autor: dap
Spustit audio

Související