Zálesácké závitky

Zálesákům odzvonilo, ale závitky po nich zůstaly...

Suroviny a pracovní postup: 4 plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme lisovaným česnekem. Na každý plátek pak dáme plátek anglické slaniny a plátek šunky, zabalíme a ovineme nití - pozor, ne umělohmotným hedvábím! Rozškvaříme 10 dkg nakrájené slaniny, osmahneme na ní 2 nakrájené cibule a na tento základ dáme závitky, opečeme ze všech stran, malinko podlijeme a dusíme do měkka. Šťávu pak vydusíme a upražíme 2 lžíce hladké mouky, podle potřeby přilijeme trochu vývaru nebo vody a uděláme chutnou šťávu. Jako příloha je výborná rýže.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU JANA TYŠLEROVÁ!